cimer

feel

facan

Sobor a Rábaköz szívében helyezkedik el, közvetlenül a Rába folyó partján. A környék számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat a vadászok és a horgászok számára is.


A vadászterületek kiváló adottságúak mind apró- mind nagyvad (különösen őz) tekintetében. A térség tagoltsága és változatossága lehetővé teszi 

a nagyvadvadászatot (fő nagyvad az őz, módok (fácán, nyúl, vadkacsa, vadliba) is. A környező vadásztársaságok nagy hangsúlyt 

mezei nyul

fektetnek a különböző vadászati atot vaddisznó,) és az apróvadvadászgímszarvas, 

akorlására. Lehetőségek nyílik egyéni vadászatokra (lesvadászat és cserkelés) és társas vadászatokra is (apróvadhajtások, bokrászás, lesvadászat).


A terület kiváló minőségű, jó genetikai adottságú őzállománnyal rendelkezik. Az őzbakállomány összetétele változatos, minden igényt kielégítő. Ugyancsak megtalálhatóak a szabályos, nagy súlyú hatos bakoktól kezdve az abnormis agancsúakon át a kis súlyú, golyóérett bakokig. Télen lehetőség nyílik a selejtezés alkalmával sutavadászatra is.

Az őzbak vadászata április 15-ével kezdődik. A vadászvendégek nagy része ezt az időszakot 
választja, ekkor lehet a legerősebb bakokat terítékre hozni. Vadászati szempontból különleges élményt nyújt az üzekedési időszak, mely július végétől augusztus közepéig tart.
A terület adottságai igen
 kedvezőek a nyúl vadászatához, melynek módja legtöbbször a 
vadkacsa
közkedvelt U-hajtás, vonalhajtás, ugyanakko

r lehetőséget biztosítunk kisebb létszámú csoportoknak is. A mezei nyúl vadászati idényének korai kezdése lehetőséget ad a vadkacsa vadászatával történő kombinálásra. Így vendégeinknek akár egész napos, élménydús vadászatot is tudunk biztosítani.

Ugyancsak élvezetes fácánvadászatok kerülnek megrendezésre a település közvetlen környékén. A fácánállomány kiváló, igazi „jól röpülő, vadfácános” hajtásokat szervezünk, nem ritkán 80 - 100 madaras terítékkel. A vadászatok végén elmaradhatatlan a közös teríték elkészítése, a végső tisztelet megadása. A teríték ünnepélyességét – lehetőség szerint – emeljük 

a vadásztüzek fényével és a vadászkürt hangjával, hogy igazán maradandó élményt jelentsenek 
ozbakaz itt eltöltött vadásznapok.
 

A Rába folyó közelesége lehetővé teszi a vadkacsa vadászatát is. Eredményes vadászatra, vendégeink előzetes bejelentkezése alapján, általunk visszajelzett időpontokban van lehetőség.

horgászok figyelmébe a Rábát, a Marcalt és a környéken lévő tavakat ajánljuk. A gyors folyású Rábában megtalálható a márna, a nyurgaponty, a harcsa, és a keszegfélék. A környékbeli tavak jellemző hala a ponty, az amur, a csuka, és a kárász.

 

Szeretett várjuk az „aktív pihenést” választó kedves vendégeinket!

 


 

.
Térkép
map

 

Közösség

twitterinstagrampinterestfb